Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νεκροί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη

Έναν νεαρό Παλαιστίνιο 22 χρονών σκότωσαν στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Όχθη τη Δευτέρα. Άλλος ένας είχε χάσει τη ζωή του το ΣάββατοΔύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης εναντίον της Ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα (τα θύματα της οποίας έχουν πλέον ξεπεράσει τα 100).

Τη Δευτέρα Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του 22χρονου Hamdi Mohammad Jawwad Al-Falah κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που έλαβαν χώρα μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη δυτική Χεβρώνα.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές πέθανε από τα τραύματα τεσσάρων σφαιρών που δέχθηκε, δύο στο στήθος, μία στο πρόσωπο και άλλη μίαςστο γόνατο.

Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες, το θύμα χτυπήθηκε από κοντινή απόσταση την ώρα που νεαροί Παλαιστίνιοι επιτίθονταν με πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών και έκαιγαν λάστιχα στους δρόμους της Hebron.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι δυνάμεις του “δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρο ύποπτο” και ένιωσαν “άμεση και τρέχουσα απειλή για τη ζωή τους” και άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά. “Ως αποτέλεσμα το ύποπτος σκοτώθηκε και το περιστατικό ερευνάται”.

Το Σάββατο, στις 17 Νοεμβρίου, ο 28χρονος Rushdi Mahmoud Hassan al-Tamimi πληγώθηκε θανάσιμα από σφαίρες που δέχθηκε στη κοιλιακή χώρα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Nabi Saleh, κοντά στη Ramallah.

Πηγή: Ma’an