Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ασία

Η πολή Lufeng στην επαρχία Guanddong της νότιας Κίνας

Οι Κινεζικές Αρχές περικυκλώνουν χωριό στη Νότια Κίνα για να καταστείλουν την εξέγερση των κατοίκων

Η πολή Lufeng στην επαρχία Guanddong της νότιας ΚίναςΗ τοπική διοίκηση της πόλης Lufeng στην επαρχία Guangdong στη νότια Κίνα διέταξε την αστυνομία να περικυκλώσει και να αποκλείσει την πρόσβαση στο χωριό Wukan, προκειμένου να καταστείλει τις έντονες διαμαρτυρίες που μαίνονται τους τελευταίους μήνες και να περιορίσει την επέκτασή τους σε γειτονικές περιοχές. Ανταποκριτής της Telegraph που κατάφερε να εισέλθει στο χωριό μετέδωσε πως η τοπική κυβέρνηση έχει, ακόμη, διακόψει την παροχή νερού και τροφίμων, ασκώντας περαιτέρω πίεση στους διαδηλωτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τα αποθέματά τους, δηλώνει, αρκούν μόνο για δέκα ακόμη μέρες.

Χίλιοι αστυνομικοί στάλθηκαν να αποκαταστήσουν τη τάξη και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλίων νερού. Μέχρι στιγμής οι χιλιάδες κάτοικοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη πλατεία του χωριου έχουν καταφέρει να απωθήσουν τις εφόδους της αστυνομίας.

Περισσότερα »Οι Κινεζικές Αρχές περικυκλώνουν χωριό στη Νότια Κίνα για να καταστείλουν την εξέγερση των κατοίκων

Shenzhou-8

Σημαντικό ορόσημο για το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας η απογείωση του Shenzhou-8

Shenzhou-8Την 1 Νοεμβρίου 5:58 πμ (τοπική ώρα) εκτοξεύτηκε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Jiuquan, στην επαχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας, το διαστημόπλοιο Shenzhou-8 με προορισμό τον πρωτότυπο κινεζικό διαστημικό σταθμό-εργαστήριο Tiangong-1, που είχε απογειωθεί από την ίδια τοποθεσία στις 29 Σεπτεμβρίου. Η επιχείρηση αποτελεί την πρώτη απόπειρα  πρόσδεσης διαστημικής κάψουλας σε δορυφορική μονάδα για την Κίνα κι αν αποδειχθεί επιτυχής, θα σηματοδοτήσει ένα μεγάλο τεχνολογικό κατόρθωμα κι ένα καθοριστικό βήμα στο αναπτυσσόμενο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Περισσότερα »Σημαντικό ορόσημο για το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας η απογείωση του Shenzhou-8