Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τζαμιά, νεκροταφεία και χώροι λατρείας βομβαρδίστηκαν από τον Ισραηλινό στρατό

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί θρησκευτικά κτήρια και χώροι στη Λωρίδα της Γάζας από τους βομβαρδισμούς της Ισραηλινής αεροπορίαςΟ υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων στη Γάζα, Ismail Radwan, δήλωσε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου πως 25 τζαμιά και λατρευτικοί χώροι έχουν υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς του Ισραηλινού στρατού τις πρώτες έξι μέρες της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

“Οι δυνάμεις κατοχής, στην επιθετικότητά τους, δεν διέπραξαν εγκλήματα μόνο σε βάρος πολιτών, όπως συνέβη στις οικογένειες Salah, al-Dalou και Azzam, αλλά στοχοποίησε και τζαμιά, νεκροταφεία και χώρους λατρείας”.

“Ο εχθρός στόχευσε κατευθείαν πάνω στο νεκροταφείο Sheikh Shaban, το νεκροταφείο έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα νεκροταφεία Mahatta, Tal Zatar και Bani Suheil που είχε ως συνέπεια να διασκορπιστούν τα σώματα των νεκρών και των μαρτύρων.

“Ακόμη, σημάδεψαν και κατέστρεψαν τελείως το τζαμί Ribat στη Πόλη της Γάζας και το τζαμί Al-Rahman στη κεντρική Λωρίδα της Γάζας.”

Ο Radwan κάλεσε τους ιμάμηδες και τους μελετητές του Ισλάμ στη Παλαιστίνη και σ’ όλο τον κόσμο να προσευχηθούν για τους τραυματίες και τους Παλαιστίνιους αγωνιστές.

Επίσης, παρότρυνε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να οδηγήσουν σε δίκη τους Ισραηλινούς αξιωματούχους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ισλαμική Οργάνωση Συνεργασίας να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των Παλαιστινίων να προστατέψουν τους ιερούς τους χώρους.

Πηγή: Ma’an