Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τεχνολογία

Απόφαση Δικαστηρίου Ανοίγει την Πόρτα για την Εφαρμογή «Μαύρης Λίστας» στο Ελληνικό Διαδίκτυο

Αναδημοσίευση: Απόφαση Δικαστηρίου Ανοίγει την Πόρτα για την Εφαρμογή ‘Μαύρης Λίστας’ στο Ελληνικό Διαδίκτυο

Απόφαση Δικαστηρίου Ανοίγει την Πόρτα για την Εφαρμογή «Μαύρης Λίστας» στο Ελληνικό ΔιαδίκτυοΤις τελευταίες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (4658/2012), με την οποία διατάσσονται οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας να διακόψουν την πρόσβαση των συνδρομητών τους σε δύο ιστοτόπους εξαιτίας πιθανολογούμενης παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω αυτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε κατόπιν σχετικής αίτησης των περισσότερων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης (ΟΣΔ) της χώρας.

Η δικαστική αυτή απόφαση είναι πρωτοφανής για τα εγχώρια δεδομένα και δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο με άμεσες συνέπειες για τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Συνδέεται δε με ένα έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, τον ΟΠΙ, το Υπουργείο Πολιτισμού και τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο με αντικείμενο είτε την αυτορρύθμιση της αγοράς είτε την κρατική παρέμβαση με σκοπό την δημιουργία μηχανισμών επιβολής των ιδιωτικών πνευματικών δικαιωμάτων ή ακόμη και με σκοπό τη δημιουργία «μαύρης λίστας» ιστοτόπων, στους οποίους θα μπλοκάρεται πανελλαδικά η πρόσβαση.

Περισσότερα »Αναδημοσίευση: Απόφαση Δικαστηρίου Ανοίγει την Πόρτα για την Εφαρμογή ‘Μαύρης Λίστας’ στο Ελληνικό Διαδίκτυο

battlefield-3

Εξομοιωτής Battlefield 3 – The Gadget Show

battlefield-3Η ιστορία της δημιουργίας του εξομοιωτή του παιχνιδιού Battlefield 3 στην εκπομπή “The Gadget Show”, που προβλήθηκε στο βρετανικό Κανάλι 5, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά. Ένας μοναδικός εξομοιωτής παιχνιδιών FPS (πρώτου προσώπου) που μετατρέπει το παιχνίδι σε πραγματικότητα, καθώς ο παίκτης κινείται, στοχεύει και γίνεται ο ίδιος στόχος σε ένα αφομοιωτικό περιβάλλον 360 μοιρών.

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο αντίγραφο του παιχνιδιού Battlefiled 3 (Πεδίο Μάχης) και μια ομάδα κορυφαίων ειδικών στη τεχνολογία απ’ όλη την Ευρώπη, κατασκευάσαμε έναν πραγματικά μοναδικό εξομοιωτή.

Βασισμένος στο πρώτο παγκοσμίως πολυ-κατευθυντικό κυλιόμενο έδαφος (σχεδιασμένο από την Σουηδική εταιρεία MSE Weibull), ο εξομοιωτής σε αφήνει να ελέγχεις τις κινήσεις ενός χαρακτήρα του Battlefield 3 με το ίδιο σου το σώμα. Άλλες καίριες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι: ένας θόλος προβολής Igloo Vision, 12 όπλα βολής χρωματικών σφαιριδίων (paintball) που επιτρέπουν στον παίκτη να αισθάνεται, σε πραγματικό χρόνο, τις εχθρικές ριπές εναντίον του όπως παρουσιάζονται στο παιχνίδι, ένα σύστημα ασύρματου οπλισμού, περιβάλλων LED φωτισμός και μια τροποποιημένη κάμερα Xbox Kinect.

Περισσότερα »Εξομοιωτής Battlefield 3 – The Gadget Show

Μια συζήτηση για το Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα με τους ιδρυτές των Drupal και WordPress

Μια ευρεία συζήτηση γύρω από το “οικοσύστημα” του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, τη τεχνολογία και τις κοινότητες υποστήριξης, τις επιμέρους εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού, τα χαρακτηριστικά τους, τις πολιτικές και τα μοντέλα ανάπτυξης τους και τη πορεία τους στην αγορά και βέβαια για τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν.

Περισσότερα »Μια συζήτηση για το Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα με τους ιδρυτές των Drupal και WordPress