Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ισραηλινό σχέδιο για την ‘τελική λύση’ στη Γαζα

shudaiyya-bombingΟ Moshe Feiglin, μέλος του ησραηλινού κοινοβουλίου, του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και της κεντρικής επιτροπής του Λικούντ (Likud), του κόμματος του πρωθυπουργού Benjamin Netajyahu, καλεί σε εθνοκάθαρση και εβραϊκό επανεποικισμό της Λωρίδας της Γάζας ως απάντηση στο πρόβλημα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Στο σχεδιάγραμμα επτά μέτρων που καταθέτει στην ιστοσελίδα του, ο Moshe Feiglin γράφει:

  1. Τελεσίγραφο – Μια προειδοποίηση από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ στον εχθρικό πληθυσμό, στο οποίο θα ανακοινώνει ότι το Ισραήλ πρόκειτα να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στη περιοχή τους και παροτρύνει όσους δεν είναι αναμεμειγμένοι και δεν επιθυμούν να υποστούν βλάβες να εγκαταλείψουν τη περιοχή τους αμέσως. Η χερσόνησος του Σινά δνε είναι μακρυά και μπορούν να φύγουν. Αυτό θα είναι και το όριο των ανθρωπιστικών προσπαθειών του Ισραήλ. Η Χαμάς μπορεί να παραδοθεί άνευ όρων και να αποτρέψει την επίθεση.
  2. Επίθεση – Επίθεση ολόκληρης της “τράπεζας στόχων” σε ολόκληρη τη Γάζα με την μέγιστη ισχύ των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Attack of the entire ‘target bank’ throughout the Gaza Strip with the IDF’s maximum force (κι ούτε ένα κλάσμα λιγότερο απ’ αυτή) με όλα τα συμβατικά μέσα που έχει στη διάθεσή της. Όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι κι άλλες υποδομές θα προσβληθούν χωρίς κανένα μέλημα περί “ανθρώπινων ασπίδων” και “περιβαλλοντικών επιπτώσεων”. Επαρκεί πως χτυπάμε συγκεκριμένους στόχους και έχουμε παράσχει προειδοποίηση.
  3. Πολιορκία – Παράλληλα με τα παραπάνω, μια ολοκληρωτική πολιορκία/αποκλεισμό της Γάζας. Τίποτε δεν θα εισέρχεται στη Λωρίδα (της Γάζας). Το Ισραήλ, ωστόσο, θα επιτρέπει την έξοδο από τη Γάζα (οι πολίτες μπορούν να πάνε στο Σινά, οι μαχητές μπορούν να παραδοθούν στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.
  4. Άμυνα – Απ’ όποιο μέρος το Ισραήλ ή ο ισραηλινός στρατός δέχτηκαν επίθεση θα προσβληθεί άμεσα με μέγιστη ισχύ και κανενα μέλημα περί “ανθρώπινων ασπίδων” και “περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.
  5. Κατάκτηση – Αφού οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκληρώσουν την αποδυνάμωση/εξασθένιση των στόχων με αεροπορικό και μακρέος βεληνεκούς βομβαρισμό, θα στείλουν τις χερσαίες δυνάμεις να κατακτήσουν όλη τη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαίμα μέσα ώστε να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε βλάβη προς του στρατιώτες μας, χωρίς άλλα μελήματα.
  6. Εξολόθρευση – Οι Ισραηλινές Υπηρεσίες Ασφαλείας και οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις θα εξολοθρέψουν όλους τους ένοπλους εχθρούς από τη Γάζα. Ο εχθρικός πληθυσμός που δεν είναι ένοχος επιζήμιων πράξεων και διαχώρισε τον εαυτό του από τους ένοπλους τρομοκράτες θα λάβει μεταχείρισης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και θα του επιτραπεί να φύγει. Το Ισραήλ θα βοηθήσει γενναιόδωρα εκείνους που επιθυμούν να φύγουν.
  7. Κυριαρχία – Η Γάζα είναι μέρος της Χώρας μας και θα παραμείνουμε εκεί για πάντα. Η παντονινή απελευθέρωση μερών της γης μας είναι το μόνο πράγμα που δικαιολογεί την έκθεση σε κίνδυνο των στρατιωτών μας στη μάχη για τη κατάληψη γης.  Κατόπιν της εξολόθρευσης της τρομοκρατίας από τη Γάζα, θα αποτελέσει μέρος του κυρίαρχου Ισραήλ και θα κατοικηθεί από Εβραίους. Αυτό θα συμβάλλει επίσης στην ανακάφιση της στεγαστικής κρίσης στο Ισραήλ. Η παραλιακή σιδηροδρομική γραμμή θα επεκταθεί, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να καλύψει ολο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Άραβες κάτοικοι της Γάζας επιθυμούν να την εγκαταλείψουν. Σε όσους δεν συμμετείχαν σε αντι-ισραηλινές δραστηριότητες θα προσφερθεί ένα γενναιόδωρο πακέτο διεθνούς μετανάσταευσης. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν θα ενταχθούν σε καθεστώς “μόνιμης διαμονής”. Μετά το πέρασμα αρκετών ετών διαβίωσης στο Ισραήλ και προσαρμογής τους σε αυτό, αν υπάρξει η κατάλληλη νομοθεσία στο ισραηλινό κοινοβούλιο και ύστερα από έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών κατά περίπτωση, σε εκείνους που προσωπικά αποδέχονται την Ισραηλινή κυριαρχία,  την υπόσταση και τον τρόπο ζωής του Εβραϊκού Κράτους στη Γη του, θα προσφερθεί η ισραηλινή υπηκοότητα.