Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα, βρίσκονται πλέον οι δύο εν ενεργεία εισαγγελείς που εξέφρασαν, μέσω διαδικτύου τις αντιμνημονιακές τους απόψεις ασκώντας σκληρή κριτική σε κυβέρνηση, Βουλή αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μέτρα που όπως υποστήριξαν, οδηγούν σε εξόντωση το λαό, καταλύοντας κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμά του.
Με βαριές κατηγορίες παραπέμπονται στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τόσο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης ο οποίος ανήρτησε στο διαδίκτυο επιστολή με τις απόψεις του με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου για τα νέα μέτρα, όσο και η συνάδελφός του, εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη που επικρότησε τις επίμαχες θέσεις του.
Ο κ. Πενταγιώτης παραπέμπεται από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Για απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας και παρεμφερή πειθαρχικά αδικήματα παραπέμπεται η κ. Μαρσιώνη.
Τα πειθαρχικά αυτά παραπτώματα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, επισύρουν ποινές από απλή επίπληξη έως και οριστική παύση από το δικαστικό σώμα.
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά τους χαρακτηρισμούς των δύο εισαγγελέων για κυβέρνηση «δωσίλογων», «yes men» και για βουλή «οπερέτα», «εφαρμοστές άθλιων νόμων» σε ένα «φαύλο καθεστώς δήθεν κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», με πυρά ακόμη και κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίοι είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε που παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τους.