Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αυτοδιαχειριζόμενη δημόσια τηλεόραση: ένα στοίχημα για όλη τη κοινωνία

Μια διαφορετική λαϊκή συνέλευση, πραγματοποιήθηκε χθες στο προαύλιο της ΕΡΤ. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, κινηματογραφιστές, ανταποκριτές και πολίτες όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και από την περιφέρεια, συναντήθηκαν, συζήτησαν και πρότειναν το εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όχι μόνο να προστατευτεί αλλά να ενισχυθεί πλαισιωμένο από την ίδια την κοινωνία. Στο πάνελ βρέθηκαν, οι Νίκος Κούνδουρος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Κώστας Αρβανίτης, Γιώργος Βαρελάς, Γιώργος Αυγερόπουλος, Αρης Χατζηστεφάνου αλλά και δεκάδες παρευρισκόμενοι, που παρενέβησαν με προτάσεις για το πρόγραμμα αλλά και την σύνδεση της ΕΡΤ με τα ζωντανά κοινωνικά κινήματα και την πραγματική ζωή της πόλης.

Εκεί που συναντιούνται οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή, οι γιατροί που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της υγείας, τα δίκτυα αλληλεγγύης και οι λαϊκές συνελεύσεις από τους αλληλέγγυους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και από τις γειτονιές της Αθήνας.

Ολοι ζήτησαν όχι μόνο να παραμείνει η ΕΡΤ ως ο δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης, όχι μόνο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, αλλά να συμβάλλουν πρακτικά στη διαμόρφωση ενός προγράμματος όπως το ονειρεύονται.

Ενός προγράμματος όχι απλά αντάξιου της ιστορίας της ΕΡΤ, αλλά ενός προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας