Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αναδημοσίευση: Απειλές για κλείσιμο του Ναού του Παναγίου Τάφου λόγω χρεών

Με κλείσιμο του Ναού του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα προειδοποιεί το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, αντιδρώντας στην απόφαση της ισραηλινής εταιρείας ύδρευσης Hagihon να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, με το αιτιολογικό ότι το Πατριαρχείο τής χρωστά περίπου 1,8 εκατ. ευρώΜε κλείσιμο του Ναού του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα προειδοποιεί το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, αντιδρώντας στην απόφαση της ισραηλινής εταιρείας ύδρευσης Hagihon να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, με το αιτιολογικό ότι το Πατριαρχείο τής χρωστά περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, που σύμφωνα με τις πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από την Hagihon πριν από δέκα ημέρες, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο Πατριαρχείο, το οποίο πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Maariv, μέχρι το 2004 ίσχυε μία σιωπηρή συμφωνία μεταξύ του Πατριαρχείου και της προηγούμενης δημοτικής να εξαιρεθεί ο Ναός του Παναγίου Τάφου από τα τέλη ύδρευσης, ωστόσο το 2004 η εταιρεία Hagihon ζήτησε από το Πατριαρχείο την πληρωμή οφειλών που ανέρχονταν σε περίπου 740.000 ευρώ. Κατά τη Maariv, το Πατριαρχείο θεώρησε ότι πρόκειται για λάθος και δεν κατέβαλε το ποσό. Τώρα η Hagihon ζητεί 1,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και στον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν τη βοήθεια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, της ελληνικής και της κυπριακής ηγεσίας, του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: TVXS