Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φάκελοι με σφαίρες απεστάλησαν σε ΔΟΥ της Κρήτης και στο Υπουργείο Οικονομικών

Οι φορολογικές υπηρεσίες των Χανίων, του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου (Λασιθίου) έγιναν παραλήπτες απειλητικών σημειωμάτων τη Παρασκευή, 1η Φλεβάρη 2013. Οι τρεις φάκελοι που απεστάλησαν στις υπηρεσίες ΔΟΥ των τριών νομών περιείχαν από μία σφαίρα και ένα σημείωμα που προειδοποιούσε τις φορολογικές αρχές να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Οι φορολογικές αρχές απευθύνθηκαν αμέσως στη Κρατική Ασφάλεια που εξετάζει την υπόθεση.

Ως συντάκτης των επιστολών εμφανίζεται μια νέα οργάνωση ονόματι Κρητική Επανάσταση.

Οι υπάλληλοι των εφοριών καταδίκασαν το περιστατικό, χωρίς να παραλείψουν να τονίσουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τους πολίτες τα αυξημένα (και συνεχώς αυξανόμενα) φορολογικά βάρη, εξαιτίας των οποίων πολλοί πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ονομασία της οργάνωσης, εκφράζοντας είτε μια καιροσκοπική τοπικιστική αντίδραση προς τις δυσμενείς εξελίξεις στη χώρα είτε ενδεχομένως προβοκατόρικη ενέργεια προπαγανδισμού της ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης από την Ελλάδα και ίδρυσης μιας “Κρητικής Πολιτείας”, σκοπιμότητα που φέρεται να σχετίζεται με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της περιοχής.

Στις 4 Φλεβάρη μια παρόμοια επιστολή έφθασε και στο Υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα.

Η Ασφάλεια εξετάζει τον φάκελο για να διαπιστώσει αν πράγματα έχει τον ίδιο αποστολέα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο φάκελος απεστάλη από το Ηράκλειο.