Αναδημοσίευση: Υμνητής του ναζισμού στο πλευρό του αν. υπουργού Εσωτερικών;

kotoulas-anodos-3ou-reichΥμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ είναι σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή», ο σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαρ. Αθανασίου, για θέματα ιθαγένειας. Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Ιω. Κωτούλα, ο οποίος με το ΦΕΚ υπ’αριθμ. 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012 αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Αθανασίου. Πρόκειται όμως παράλληλα και για τον συγγραφέα του έργου «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ», στο οποίο όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υμνεί το ναζισμό.

Κατά πληροφορίες, σημειώνει η Αυγή, ο κ. Κωτούλας, αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 σύμβουλο του υπουργού για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας αλλά και για τα ζητήματα που άπτονται της μετανάστευσης.

Η εφημερίδα παραθέτει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του.

«Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών…»

αποφαίνεται ο κ. Κωτούλας, σύμφωνα με την εφημερίδα, διακηρύσσοντας την πρόθεσή του να ανασκευάσει τους «ποικίλους ιστορικούς μύθους που έχουν επικρατήσει γι’ αυτό».

Στον πρόλογο του βιβλίου του μεταξύ άλλων σημειώνει «στο παρόν κείμενο θα χρησιμοποιείται πάντοτε ο όρος εθνικοσοσιαλισμός και όχι ναζισμός». Στο πλαίσιο της δικής του άποψης για το Γ’ Ράιχ υπογραμμίζει ότι

«τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων»

Σύμφωνα με την Αυγή, ο κ. Κωτούλας σε άλλο κείμενό του, υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς ναζί για μαζικούς θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά οι κρατούμενοι στοιβάζονταν «συχνά υπό συνθήκες που προκαλούσαν μαζικούς θανάτους». Επιπλέον σε έτερο κείμενό του σημειώνει:

«η πρακτική του να κατηγοριοποιούμε και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. Άλλοι βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ»

kotoulas-3rd-reich kotoulas-3rd-reich-1 kotoulas-fek

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το left.gr, σε αφιέρωμα του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα», για τα «Εγκλήματα Πολέμου του Άξονα» αναφέρει ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν συνήθη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών». Στο ίδιο πλαίσιο, η εξόντωση των Εβραίων της Ελλάδας, αναφέρεται ως «εκτοπισμός» και η συγκέντρωσή τους στο Αουσβιτς ως αποστολή:

«Στις 15 Μαρτίου εκτοπίστηκαν τα πρώτα 2.400 άτομα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουβιτς. Ακολούθησαν 18 επιπλέον αποστολές… Μεγάλο τμήμα των Εβραίων που εκτοπίστηκαν απεβίωσαν στα γερμανικά στρατόπεδα»

«Κατά την προέλαση του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα δεν σημειώθηκαν έκτροπα… Η Λουφτβάφε είχε πραγματοποιήσει απλώς επιλεκτικούς βομβαρδισμούς όπως εναντίον της Λάρισας, των Φαρσάλων και της Λαμίας. Σημειώθηκαν βεβαίως και παρατυπίες, όπως ο βομβαρδισμός του πλωτού νοσοκομείου Αττική» τονίζεται σε άλλο σημείο, ενώ υπογραμμίζεται «η εμφάνιση των αντιστασιακών ομάδων προκάλεσε τη διεξαγωγή αντιποίνων από τις αρχές κατοχής»

Η Αυγή, σημειώνει ότι ο Ιω. Κωτούλας έχει πλούσια συγγραφική δράση, παρουσία σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν και διαχειριστής ενός blog με τίτλο «Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά», ήδη από την περίοδο ο νυν πρωθυπουργός ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Επιπλέον, σύμφωνα με το left.gr, ο κ. Κωτούλας, ως φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε μέλος της «Πολιτικής Άνοιξης» και της φοιτητικής της παράταξης, «Νέοι Οριζόντες». Πρόσφατα, μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο Ι. Κωτούλας τοποθετήθηκε μέλος της γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Πηγή: TVXS

Bookmark the permalink.