Αναδημοσίευση: Σκούπα χωρίς φαράσι ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης

Μετανάστες στο τμήμα συνοριακής φύλαξης στον Κυπρίνο του ΈβρουΓιγαντιαία επιχείρηση – σκούπα για τους λαθρομετανάστες ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία στο Κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, μετά τη σκούπα ακολουθεί αδιέξοδο, αφού δεν υπάρχουν χώροι για την κράτηση όσων παράνομων μεταναστών θα συλληφθούν. Γι’ αυτό, η προϋπόθεση για τη «σκούπα» είναι να εξασφαλιστεί προηγουμένως… φαράσι, δηλαδή να έχει δημιουργηθεί χώρος κράτησης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανήγγειλε ότι σε πρώτη φάση θα διαμορφωθεί το παλιό στρατόπεδο Πόρτη στη Νεάπολη Κοζάνης, προκειμένου να υποδεχθεί 1.000 λαθρομετανάστες.

Ηδη, όπως έχει συμβεί και τις δύο προηγούμενες φορές που εξαγγέλθηκαν σχέδια δημιουργίας χώρων κράτησης, εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί ήδη να αμβλύνει αυτές τις αντιδράσεις, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και της εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, αφού οι ευρωπαίοι εταίροι μας ζητούν από εμάς συγκεκριμένες δράσεις και όχι απλά οικονομοτεχνικές μελέτες που μένουν στα χαρτιά», αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου.

Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ. «Ο χώρος στη Νεάπολη Κοζάνης θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει το πολύ μέσα σε 20 ημέρες όπως και να έχει. Το στρατόπεδο ανήκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και παραχωρήθηκε σε εμάς. Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να βλέπουμε και πέρα από τα τοπικά μας συμφέροντα», είπε στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πρόσθεσε ότι σύντομα θα δρομολογηθεί η κατασκευή 14 κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τρεις χώροι στη Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον 2 στην Αττική. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Χρυσοχοΐδη εκτός από παλιά στρατόπεδα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αξιοποιήσει για τον σκοπό αυτό και πρώην κατασκηνώσεις του υπουργείου Παιδείας, αλλά και εκτάσεις που ανήκουν στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο χθες παρουσίασε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μαζί με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο χώρος εξωτερικά θα φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία. Την εσωτερική φύλαξη θα αναλάβει όμως ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ και η σίτιση των κρατουμένων θα γίνεται από εταιρείες catering. «Στόχος είναι η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης που υποστήριξε πως «σε λίγο καιρό οι δήμαρχοι που τώρα είναι αρνητικοί στα κέντρα κράτησης θα μας παρακαλούν να τα φτιάξουμε στην περιοχή τους».

Πάντως, η άνοδος των ποσοστών ακροδεξιών κομμάτων και η εμφάνιση σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας, ο Κολωνός και η Πλατεία Ομονοίας αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» έχουν θορυβήσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία που ψάχνουν άμεσες απαντήσεις σε ένα θέμα που ειδικά για το Κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε μείζον, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Η «ΒΟΜΒΑ». «Πρέπει να εξουδετερώσουμε τη βόμβα, η οποία βρίσκεται στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, τη βόμβα του μεταναστευτικού, αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα. Η κοινωνία ζητά άμεσες λύσεις», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Πολύ γρήγορα θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες ούτως ώστε να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα στην οποία μπορεί ο καθένας να εισέρχεται παράνομα και στη συνέχεια να προβαίνει σε μια σειρά από έκνομες πράξεις σε συνεργασία με τους ντόπιους κακοποιούς», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγγειλε και την ευρεία σκούπα στο Κέντρο της πρωτεύουσας.

Οπως μάλιστα μετέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο πρόεδρος της ΝΔ είναι υποστηρικτής της προσπάθειας να μπει τέλος σε όλες εκείνες τις δραστηριότητες και τα φαινόμενα που υπάρχουν, κυρίως στο Κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται μια ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης και να πάψει να απαξιώνεται η περιουσία των ανθρώπων.

Πηγή: Τα Νέα

 

Bookmark the permalink.