Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ευρώπη

Πού ψηφίζω; Η 28η Φλεβάρη τελευταία προθεσμία εγγραφής ετεροδημοτών

Με ορίζοντα τις ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου 2019) και ενδεχομένως τις βουλευτικές, λήγει αύριο 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την εγγραφή των ετεροδημοτών, εφόσον επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιβεβαιώσει πού είναι εγγεγραμμένος να ψηφίζει – βάσει δημοτολογίου ή βάσει πρότερης ένταξης σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους – σε σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ.

Περισσότερα »Πού ψηφίζω; Η 28η Φλεβάρη τελευταία προθεσμία εγγραφής ετεροδημοτών

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αναδημοσίευση: Πώς καταβάλοντας 1,8 εκατ. ευρώ γλυτώνεις πάνω από 5 δις ευρώ;

Αν είσαι Μπόμπολας, δηλαδή ο γνωστός “εθνικός εργολάβος”, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Κ. Καραμανλής πριν γίνει πρωθυπουργός και του δώσει το 95% των έργων, μπορείς άνετα να συλλαμβάνεσαι για χρέη προς την εφορία και ταυτόχρονα να υπογράφεις σύμβαση με το δημόσιο. Πώς γίνεται αυτό; Α, πολύ απλά. Τα συμφωνείς με την κυβέρνηση στο παρασκήνιο κι έτσι όλα γίνονται πολύ εύκολα.

Περισσότερα »Αναδημοσίευση: Πώς καταβάλοντας 1,8 εκατ. ευρώ γλυτώνεις πάνω από 5 δις ευρώ;

Καζάκης Δημήτρης

Αναδημοσίευση: Ψάχνουν να βρουν τρόπο για να μας φορτώσουν το χρέος για πάντα

Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση και τρομάξαμε. Σε 35σέλιδο επικαιροποιημένο άρθρο τους οι τρεις οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μέσα από μαθηματικές διαπιστώσεις και στατιστικές αποτυπώσεις ένα σχέδιο για το πώς η ΕΚΤ μπορεί να παρέμβει για μια συνολική λύση στο πρόβλημα χρέους των χωρών της ευρωζώνης. Οι επίδοξοι εν λόγω οικονομολόγοι είναι οι Μηλιός, Λαπατσιώρας και Σωτηρόπουλος. Τρομάξαμε γιατί μέσα σε 35 σελίδες προσπαθούν να πουν περίτεχνα πώς ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο ελευθεροεπαγγελματίας, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης και προπαντώς ο νέος θα συνεχίσει να είναι ζεμένος στο μαγγανοπήγαδο του χρέους και μάλιστα υπό την αποικιακή κηδεμονία της ΕΚΤ.

Περισσότερα »Αναδημοσίευση: Ψάχνουν να βρουν τρόπο για να μας φορτώσουν το χρέος για πάντα

ΕΥΔΑΠ

Αναδημοσίευση: ΣτΕ – Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Αντισυνταγματική έκρινε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 1906/2014 απόφασή της. Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.

Περισσότερα »Αναδημοσίευση: ΣτΕ – Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Εκπομπή ΕΤ3 “Λαβύρινθος” – 14/2/2014

Η εκπομπή Λαβύρινθος της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης ασχολείται με τις νεώτερες εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων χρυσού Χαλκιδικής και ένα πρωτοφανές κρούσμα λογοκρισίας στον Τύπο… Περισσότερα »Εκπομπή ΕΤ3 “Λαβύρινθος” – 14/2/2014

Αναδημοσίευση: Ασφυκτικές αλλαγές ισχύουν φέτος στα κράτη της Ευρωζώνης

Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Οι επιστήμονες που την απαρτίζουν συγκέντρωσαν τις αποφάσεις που καθορίζουν τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Οι αλλαγές που έχουν γίνει λόγω της κρίσης ή με πρόσχημα την κρίση είναι σοβαρότατες. Καθορίζεται πλέον ένα κυριολεκτικά ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποχρεούται να ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική της η κυβέρνηση κάθε χώρας που παραμένει στην Eυρωζώνη, ανεξάρτητα από τη θέληση, τις προθέσεις ή τις υποσχέσεις της προς τον λαό. Αξίζει πραγματικά να δούμε κάποια στοιχεία του νέου πλαισίου δημοσιονομικής πειθαρχίας που διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη μετά από μια σειρά διακρατικών συμφωνιών των πολιτικών ηγετών της και συνακόλουθες οδηγίες και κανονισμούς της Κομισιόν.

Περισσότερα »Αναδημοσίευση: Ασφυκτικές αλλαγές ισχύουν φέτος στα κράτη της Ευρωζώνης

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο τον τόνο δίνει ένα ακροδεξιό συνονθύλευμα που προσομοιάζει με τη Χ.Α.

Αναδημοσίευση: Ο «ουκρανικός χειμώνας»

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο τον τόνο δίνει ένα ακροδεξιό συνονθύλευμα που προσομοιάζει με τη Χ.Α.Ουκρανία. Μια χώρα-σύνορο, που ταλαντεύεται από τη γέννησή της μεταξύ Ανατολής και Δύσης, χώρα-εκκρεμές, που κατοικείται από ένα σλαβικό έθνος σε αναζήτηση ταυτότητας, έθνος διχασμένο, ένθεν κακείθεν της όχθης του ποταμού Δνείπερου, σημείο τριβής μεταξύ του λατινικού και του κυριλλικού αλφάβητου, μεταξύ της ρωσικής Ορθοδοξίας και της ουκρανικής Εκκλησίας -αλλά και των ουνιτών-, μια χώρα-δημιούργημα του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου, ανάχωμα και πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου, που καταδυναστεύεται ακόμη από τα φαντάσματα των Τευτόνων ιπποτών, των Κοζάκων, του Ιωσήφ Στάλιν και των Βάφεν Ες Ες.

Περισσότερα »Αναδημοσίευση: Ο «ουκρανικός χειμώνας»