Πρόταση σοκ για αύξηση 30% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Πρόταση-σοκ για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ πρόκειται να εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς την κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση της επιχείρησηςΠρόταση-σοκ για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ πρόκειται να εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς την κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση της επιχείρησης. Η ΔΕΗ φέρεται να έχει γνωστοποιήσει τα κοστολογικά της στοιχεία στη ΡΑΕ με την τελευταία να διαπιστώνει ότι η επιχείρηση έχει “τρύπα” της τάξης 30%.

Η ΡΑΕ αναμένεται να γνωμοδοτήσει προς την κυβέρνηση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ με πρόφαση τη “στασιμότητα” στο πεδίο της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, της έλλειψης δηλαδή μιας άμεσης προοπτικής είσπραξης κεφαλαίων.

Δημιουργούνται ωστόσο υπόνοιες πολιτικής διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να φανεί “φιλολαϊκή” η κίνηση της πώλησης μέρους, τουλάχιστον, της επιχείρησης ώστε να μην αυξηθούν παραπάνω οι ήδη παραφουσκωμένοι λογαριασμοί ή προκειμένου με την “αντίστασή” της έναντι αυτού του μέτρου να κερδίσει μικρότερες αντιδράσεις σε άλλα πακέτα ιδιωτικοποιήσεων που κρίνονται πιο διαχειρίσιμα επικοινωνιακά και πολιτικά.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρόερος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος απέρριψε την αύξηση των τιμολογίων χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις. “Να σταματήσουν πρώτα οι κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ και τότε να δούμε αν χρειάζονται οι αυξήσεις των τιμολογίων”, δήλωσε.

Προειδοποίησε δε, ότι η κυβέρνηση θα βρει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ απέναντί της σκληρά “αν τολμήσει να ξεπουλήσει έστω κι ένα κομμάτι της επιχείρησης”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Bookmark the permalink.