Αναδημοσίευση: ‘Μετέφερα μολότοφ για τη Χρυσή Αυγή’

Ο άνδρας φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο ενώ ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ' εντολή μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίεςΈνας 22χρονος άνδρας, συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στο Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο άνδρας φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο ενώ ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ’ εντολή μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του νεαρού, ο 22χρονος εξασφάλιζε έτσι 5 – 10 μεροκάματα τα οποία είχε ανάγκη για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Μαζί με τον 22χρονο συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε ότι δε γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ.

Ωστόσο, σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια μπίρας.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως «τα δημοσιεύματα που συσχετίζουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα είναι ψευδή και ανυπόστατα. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός της για να αντιμετωπίσει τις συκοφαντίες αυτές, που μοναδικό σκοπό έχουν τη δυσφήμιση του πολιτικού μας αγώνα».

Πηγή: TVXS

Μοιραστείτε το άρθρο

Bookmark the permalink.